Yogahelg Oscarsborg

Gleder oss veldig til yogahelgen på Oscarsborg Hotel og Resort 18-20 mars 2022😍.
Det er foreløpig 14 påmeldte, men er plass til noen fler. Du er varmt velkommen hvis du vil være med 🤗
Vi har begrenset antall plasser da vi ønsker å kunne veilede/tilpasse yogaen individuelt til dere som er med🧘‍♂️🧘‍♀️🧘

Hotellet holder av rom til oss frem til 18 februar, så bookinger etter det avhenger av om det da er ledige rom.

Yogahelgen passer både for vennegjeng, for par og for de som reiser alene. (Det er alt flere som meldt sig på som reiser alene, så du trenger ikke tenke på at du blir den eneste som gjør det).

Regjeringen har nå lettet på Coronarestriksjonene, så det ser ut som om vi kommer å kunne gjennomføre yogahelgen på en veldig bra måte.🥰

FREDAG Innsjekk fra kl 16. Ferge fra Drøbak feks kl 1450, 1550 og 1750 (tar ca 5 min).
16.30-17.55 Ashtangayoga, første serien. (Irja)
18.10-19.20 Soft vinyasa (Gabriela) 19.45. Middag

LØRDAG
8-10. Frokost
8.00-9.30 Ashtangayoga, andre serien (Gabriela)
10.30-11.45 Soft vinyasa (Gabriela)
12.30. Lunsj
13.00-15.30. Egentid. Evt guidet rundtur på Oscarsborg (ekstra kostnad).
15.30-16.20. Mediyoga med Irja
16.30-17.15. Workshop Pust og meditasjon med Irja
17.30-ca 18. Sjøbad og meditasjon med Irja.
19.00 Middag

SØNDAG
7.15-ca 7.45. Meditasjon og morgenbad med Irja
8-10. Frokost.
8.00-9.30 Ashtangayoga, ledet/mysore (Irja+Gabriela)
10.30-11.45. Soft vinyasa (Gabriela)
Utsjekk
12.15. Lunsj
13.15-14.15. Rolig yoga, (Gabriela)
14.45 Avreise.
(Det går en ferge kl 14.45, men det går flere ferger, hvis du ønsker å bli litt lenger på Oscarsborg på egen hånd)

PRIS.
Del av dobbeltrom 5356 kr. Enkeltrom 5990 kr
Prisen inkluderer:
• Alle yogaklasser, workshop og sjøbad.
• Kaffe/te og frukt tilgjengelig hele dagen
• Fri tilgang på WIFI
• 2 retters lunsj lørdag og søndag
• 3-retters middag fredag og lørdag
• Overnatting
• Frokost

PÅMELDING
⭐Påmeldingsavgift kr 800 betales til Gabriela Hansen på VIPPS 41284229 eller konto 9713 53 62550 og merkes med yogahelg.
Resterende del av prisen (4556 kr/5190 betales til hotellet ved inn/utsjekk.
⭐Rombestilling Oscarsborg.
Mail oscarsborg.festning @festningshotellene.no
eller tlf 64904000. Oppgi referansekode 42716 og evt allergier/vegetar/veganer.

AVBOKINGSREGLER
Påmeldingsavgiften refunderes ikke, men avbooking er ellers gratis frem til 3 februar.
Ved avbooking etter 4 februar så må du betale 1500 kr til Oscarsborg hotel, og etter 15 mars er det full pris for avbooking.

Vi følger selvfølgelig myndighetenes smittevernregler til enhver tid.
Hvis arrangementet må avlyses pga Coronarestriksjoner, så vil du ikke bli belastet for noen kostnader og får også påmeldingsavgiften refundert.

Ta gjerne kontakt hvis du har noen spørsmål.
*Gabriela mobil 41284229 eller mail gabriela.yoga@yahoo.com
*Irja mobil 92023530 eller mail Irjayogaoslo@gmail.com

FORKLARING TIL YOGATIMENE
*Ashtangayogatimene passer for de som har erfaring fra Ashtangayoga (eller evt annen dynamisk yoga feks Vinyasa, Jivamukti eller Poweryoga). Vi gir forskjellige alternativer til de avanserte stillingene og tilpasser yogaen etter gruppen.

*Soft vinyasayoga passer for alle og har yogastillinger som tøyer, gir styrke og balanse.

*Mediyoga er en medisinsk og terapeutisk yogaform med utspring fra Kundalini yoga. Kan du puste, kan du gjøre MediYoga og har fem forskjellige ingredienser: pust, fysiske øvelser, håndstillinger, fokus og mantra. Øvelsene gjentas i en rytme.

*Rolig yoga. Passer fora alle og øvelsene er tilpasset at vi da akkurat har spist. Det blir noen lette fysiske bevegelser, en konsentrasjonsøvelse/meditasjon og en lengre avspenning, slik at dere får hvile litt, før dere skal kjøre hjemover igjen.

*Bading med Irja.
Irja går gjennom hvordan puste ved bading i kaldt vann +en meditasjon. Lystbetont. Passer alle, men ved evt hjerteproblemer konsulter din lege først.

PRAKTISK INFORMASJON.
*Ta med egen yogamatte, et pledd, ev en pute og badetøy. (Hvis du ikke har egen yogamatte så gi beskjed til Gabriela, så kan hun ta med en ekstra til utlån).

*For mer info om Oscarsborg, fergetider mm, så se på oscarsborghotel.no

OSS YOGALÆRERE

Irja Thofte
Etter 20 år svevende i flere tusen fots høyde som flyvertinne i SAS, samt flere års erfaring fra hotell- og restaurantbransjen, innså Irja at det var på tide å «lande», og sa opp en relativ trygg jobb i SAS for å satse for fullt på sin lidenskap:Yoga. Hun har alltid vært fysisk aktiv, men et ønske om noe mer enn bare fysiske trening kombinert med et ønske om livsstilsendring, førte henne inn på den langsomme veien mot yoga. Under begge hennes graviditeter fulgte hun svangerskapskurs i yoga, og lærte teknikker som hjalp henne både under svangerskapet og fødsel. Irja erfarte effekten yoga har på kropp og sinn, og bestemte seg for å søke mer kunnskap om yoga. I 2009 ble hun introdusert for Ashtanga-yoga. De fysisk krevende øvelsene og dynamikken i Ashtanga-yoga vekket en umiddelbar lidenskap. Samtidig oppdaget hun mer bevissthet rundt egen kropp, økt konsentrasjon og sinnsro. Yoga ble en del av hverdagen og et verktøy for lettere å takle hverdagens utfordringer.

I 2014 gjennomførte Irja en Yoga Alliance godkjent utdanning (RYT 200 hrs Ashtanga yoga Teacher Training) under veiledning av yoga-ikonet Basia Lipska. Dette ble starten på en kunnskapsreise innen yoga, pust og meditasjon. Hun har siden da tatt kurs som sertifisert gravid- og barselinstruktør RYT 85 hrs ved Belly og Baby,100 timer RYT-kurs i anatomi, sertifisert mentor i Mediyoga innen stress og utbrenthet, kurs i Groovykids barneyoga under Greville Henwood, og i år gjennomført kurs innen styrke i yoga, yoga og mindfulness ved traumer samt blitt sertifisert pusteinstruktør ved Oxygen Advantage. I tillegg har hun fått inspirasjon på workshops med internasjonalt anerkjente yogainstruktører, deriblant R.Sharath, Laruga, Mark Stephens, Kari Veetamo Lyngmo og Petri. Hun har også praktisert med Matt Corgliano, Paz Munoz, Manuel Ferreira, David Swenson, Tarik von der Prehn og Sharath Jois.

Irja er en erfaren yogainstruktør som siden 2009 har hatt en daglig yogapraksis først ved Puro yoga deretter på Hiyoga. Hun har undervist yoga i eget studio siden 2014, i tillegg holder faste klasser for bedrifter bla Forsvaret samt privattimer.

Irja ønsker å videreføre yogakunnskapen hun har fått. I klassene kommer hun til å legge vekt på den fysiske delen av yoga, samtidig som elevene blir oppmerksomme på at yoga er en livsfilosofi.
Hun vil lede deg gjennom en humørfylt yogatime med fokus på pust, dedikasjon og kvalitet. Hennes ønske er å inspirere til en daglig praksis hvor man etterhvert lærer seg å forstå og ta i bruk kraften i yoga også utenom yogamatten. For til syvende og sist er det du og din egen praksis som er din beste lærer.

Hvis du ønsker å vite mer om Irja, så se på Irjayoga.no

Gabriela Hansen
Underviser Ashtanga yoga for forskjellige nivåer, Gravidyoga og Yoga Helse/soft vinyasa.
Gabriela er autorisert av Manju Pattabhi Jois til å undervise første (Primary) og andre (Intermediate) serien i Ashtangayoga. En stor ære å få hans fortroende.
2007 hadde Gabriela mye problemer med nakke, skuldre og rygg, og svimmelhet. Hun ble anbefalt yoga av en venninne og yoga ble fort en veldig viktig del av hennes liv. Det gir henne en sterkere og mykere kropp med mindre smerter, bedre balanse, en indre ro, takknemlighet og mye, mye mer. Gabriela ønsket å dele yogaens fantastiske verktøy med andre, så gikk sin første yogalærerutdanning 2012 og startet sen å undervise.

Gabriela har jobbet som sykepleier siden 1997, har over 20 års erfaring fra helsevesenet og er også diplomert massør. Hennes bakgrunn som sykepleier og egen erfaring med noen fysiske utfordringer, gjør at hun har stort fokus på å tilpasse yogastillingene til den kroppen man har. Med hjelp av kunnskap, omsorg og litt humor, så ønsker hun å skape et miljø der elevene kjenner seg trygge, avslappet og finner gleden med yoga.

Gabriela underviste på Elixia fra 2012-2016 og i 2015 startet hun sitt enkeltpersonforetak, Veldedighetyoga. Konseptet er at hun arrangerer yogakurs der kursdeltakerne betaler en litt lavere kursavgift til henne, og så ønsker hun at de også betaler et beløp direkte til en organisasjon som driver veldedighet. På de her årene, så har hun og hennes yogaelever samlet inn ca 350.000 kr til veldedighet 🙏.
I tillegg til å holde yogakurs med Veldedighetsyoga, så underviser hun soft vinyasa i regi av Østfolds idrettskrets prosjekt «Aktiv på dagtid» og hadde (før Coronapandemien) kurs for Fibromyalgiforeningen hver uke. Hun har også undervist på Fredrikstad yogafestival.

Utdanning/kurs.
76 timer Energy yoga lærerutdanning på Elixia Education med Hanne K. Vestre 2012,
200 timer Ashtangayoga, Hiyoga Oslo med Basia L. Larsen 2016. (RYT).
65 timers gravidyogalærerutdanning 2018 med Cathrine Mathiesen
100 timer Anatomi, Adjustments og Asana, 2018. Hiyoga
100 timer vinyasayoga 2019-2020 med Pia Kozlowski.
6 ganger på 25 timers Teachertraining med Manju Pattabhi Jois. Tema har blant annet vart «Ashtangayoga som terapi», justeringer 1 og 2 serien mm.
Online Yogalærerutdanning med Anna Bjärkvik 2018 og 2019. Første og andre serien, yogafilosofi mm.

Gabriela har også vart på flere Workshops med internasjonalt anerkjente lærere, som for eksempel Petri Räisanen, David Swenson, Tim Feldman, Doug Swenson, Anna Bjärkvik og Alexander Medin.

Hvis du ønsker å vite mer om Gabriela, så se på veldedighetyoga.com.

Velkommen 🤗🙏