Lykkelig med yoga

Jeg ble inspirert at skrive noe om min erfaring med yoga når jeg leste denne artikkelen.

https://www.nrk.no/livsstil/derfor-kan-yoga-gjore-deg-lykkelig-1.13657705

Jeg blir lykkeligere med yoga.💜 Det er mange grunner til det og her kommer noen av de.

Ashtangayoga gir meg en sterkere, mykere kropp med mindre vonde låsninger og stivheter. Yoga har gitt meg bedre balanse og lært meg å lytte mer på hva som er riktig og bra for meg. Både fysisk og ellers.

Jeg begynte med yoga 2007. Da var jeg langtidssykemeldt pga nakke og ryggproblemer. Jeg merket fort effekten av yoga. Ikke bare ble kroppen bedre men jeg fikk også en følelse av indre ro og klarte å håndtere og akseptere situasjonen mye bedre.

Yoga gjør at jeg er mye mer bevisst på alt det fine og gode rundt meg og på den måten mer takknemlig for det jeg har. Jeg tar mer vare på og nyter de gode stundene med de jeg er glad i. Å fokusere på, og være takknemlig for det som er bra i livet mitt, gjør meg mye lykkeligere enn hvis jeg feks hadde brukt masse tid og energi på å være misunnelig på andre. 

Gjennom å fokusere på pusten så får jeg en fantastisk hvile, fordi det blir stillhet i alle tankene. Denne stillheten kommer også når jeg fokuserer på pusten og samtidig beveger kroppen in i forskjellige, mer eller mindre fysisk krevende yoga stillinger.

Jeg har ofte opplevd at når det blir stillhet i tankene gjennom yoga, så får jeg mange svar. Både løsninger på utfordringer i hverdagen og at jeg tydelig kjenner hva som blir riktig for meg, men også det å akseptere hvordan noen ting er. Når det blir stille i tankene, så har endelig de riktige svarene, tankene og følelsene mulighet å komme frem og bli hørt.

Filisofen Patanjali skrev  i boken Yoga sutra (versene om yoga) før ca 2000 år siden at «Yogas chitta vrtti nirodhah» som betyr «yoga er tøylingen av sinnets svingninger».

Har du ikke prøvd yoga så anbefaler jeg deg virkelig til å gjøre det. Det finnes mye forskjellige yoga og noen ganger må du kanskje prøve flere, før du finner den som passer deg, akkurat nå.🙏.